Top Cinci actori care nu au câștigat niciun Oscar

5. Edward Norton

edward_norton_fight_club-4302

Deși a jucat impecabil în filme ca Primal Fear (Avocatul diavolului), American History X, Fight Club(Sala de lupte), The Illusionist (Iluzionistul) sau The Painted Veil (Vălul pictat), actorul originar din Boston nu a câștigat niciodată mult râvnita statueta. Cei drept, pentru primele două filme din listă, Edward s-a aflat pe lista nominalizaților, însă celelalte prestații ale sale au fost complet ignorate de membrii Academiei Americane de Film.

4. Johnny Depp

Johnny-Depp_1

Unul dintre actorii cu cea mai mare priză la public, Johnny Depp se află și el pe lista actorilor care nu au câștigat niciun Oscar. Până acum a fost nominalizat de trei ori, pentru rolurile din Sweeney Todd , Finding Neverland (În căutarea Tărâmului de Nicăieri) și Pirates of the Carribean: The Curse of The Black Pearl (Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre), dar de fiecare dată altcineva i-a luat-o înainte.

3. Jim Carrey

dick jane 0912

Actorul de origine canadiană a interpretat roluri memorabile atât în comedii (The Mask – Masca, Ace Ventura), cât și în drame (The Truman Show, Eternal Sunshine of the Spotless Mind – Strălucirea eternă a minții neprihănite, Man on the Moon – Omul din Lună). Membrii Academiei nu au fost însă impresionați de versatilitatea sa: Carey nici măcar nu a fost nominalizat vreodată la Oscaruri.

2. Brad Pitt

brad-pitt1

Considerat unul dintre cei mai sexy actori în viață, Brad a reușit să demonstreze cu fiecare rol că este mai mult decât o față frumoasă. A  câștigat numeroase premii, însă niciodată pe cel dorit de orice actor – Oscarul. Cu toate că a fost nominalizat de trei ori până acum, pentru rolurile din Twelve Monkeys (Armata celor doisprezece maimuțe), The Curious Case of Benjamin Button (Strania poveste a lui Benjamin Button) și Moneyball (Arta de a învinge), actorul nu a reușit niciodată să fie preferatul juriului.

1. Leonardo DiCaprio

Leonardo-DiCaprio_1

Liderul incontestabil al acestul top este Leonardo DiCaprio. Deși a jucat în aproape toate filmele regizate de Martin Scorsese în ultimii ani și este considerat unul dintre cei mai talentați actori, multe dintre rolurile lui au fost complet ignorate la Oscaruri. Django Unchained (Django dezlănțuit), Shutter Island și The Departed  (Cârtița) sunt doar trei dintre filmele în care a făcut niște roluri extrem de apreciate atât de public, cât și de critici, însă neluate în seamă de Academia Americană de Film. Totuși, DiCaprio a primit trei nominalizări la Oscar, pentru rolurile din What’s Eating Gilbert Grape (Necazurile lui Gilbert Grape), The Aviator (Aviatorul) și Blood Diamond. Prea puține în comparație cu câte ar fi meritat, susține presa străină.

 Ana-Maria C.

Advertisements