Top Cinci remedii naturale împotriva răcelii

5. Ceaiul de lămâie îndulcit cu miere

raceala

Lămâia ajută la tratarea rapidă a răcelii sau gripei, datorită conținutului său foarte bogat în vitamina C.

Mierea de albine are o acţiune antibacteriană şi este un calmant excelent pentru gât, atunci când sunteţi răguşit sau aveţi dureri. Mierea are proprietatea de a vă limpezi vocea. Poate fi consumată și ca atare, dar este mai eficientă în combinație cu lămâia.

Ceaiul cu lămâie și miere este ideal pentru a trata stările febrile.

4.  Nucile

nuci

Ceaiul din coji de nuci calmează tusea. Pentru prepararea ceaiului, se folosesc atâtea coji de nuci câte putem cuprinde într-o mână. Se adaugă două căni de apă şi se lasă să fiarbă 3-5 minute. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, şi neîndulcit.

3. Oțetul

Şosetele îmbibate în oţet ajută la scăderea febrei, atunci când aveţi gripă. Ele trebuie menţinute pe picioare timp de 20 de minute şi la fiecare jumătate de oră se reîmprospătează până când temperatura începe să scadă. Se poate utiliza oţet de vin sau din mere.

2. Ridichile negre

ridiche neagra

Tusea seacă se poate calma cu suc de ridiche neagră. Se face un orificiu într-o ridiche neagră de dimensiune mai mare, care se spală bine în prealabil. Se pune o linguriţă de zahăr şi se lasă de dimineaţa până seara, aşezată într-o farfurie. Sucul obţinut se colectează şi se înghite câte o linguriţă, seara, înainte de culcare.

1. Ceapa

ceapa

Ceapa are proprietăţi antiseptice şi antiinfecţioase, iar siropul de ceapă este recomandat în tratamentul tusei.

La 250 ml de apă fiartă se adaugă două-trei linguriţe de miere, se fierbe 10 minute, se adaugă ceapa şi se mai lasă la fiert alte 10 minute. În final, va rămâne doar jumătate din cantitatea de apă folosită iniţial. Zilnic, se administrează trei linguriţe din acest sirop.

Burlan Elena Cătălina

Advertisements