Top Cinci cluburi cu cele mai multe trofee Champions League in vitrină

Fotbalul înseamnă pasiune, talent, multă muncă şi dăruire pentru un vis comun. Dar ce se întâmplă atunci când eşti cel mai bun dintre cei buni? Când milioane  de fani din întreaga lume trăiesc alături de tine bucuria victoriei şi plâng alaturi de tine la fiecare eşec?

În cele aproape şase decenii de desfăşurare, Champions League s-a aflat în centrul atenţiei “lumii bune” a fotbalului european şi chiar mondial. Un trofeu în aceasta grandioasa competitie era visul tuturor antrenorilor si jucatorilor. Numai că, fiind o competiţie, unul singur iese învingator.Care sunt cluburile care au în palmares cele mai multe trofee Champions League? 

Image

5. Internazionale Milano si Manchester United (3)

 Italienii de la Inter si englezii  de la Manchester United au dovedit ca au un cuvant de spus in istoria fotbalului european. Au castigat cate 3 cupe Champions League si numeroase alte trofee nationale si europene. Singurul care-i lipseste lui Manchester este Cupa Angliei.

Image

4. Ajax Amsterdam, Bayern Munchen si F.C. Barcelona (4)

Fiecare a castigat de 4 ori Champions League. Cea mai bogata vitrina o detin totusi, spaniolii. F.C. Barcelona a adunat de-a lungul timpului peste 80 de   titluri importante, atat nationale cat si internationale.

Barcelona-celebrate-001

3. Liverpool (5)

Prima finala Champions League jucata de englezii de la Liverpool a lasat in urma 35 de suporteri morti, o infragere in fata lui Juventus si 5 ani de suspendare a tuturor cluburilor din Anglia din orice competitie europeana. Cormoranii castiga ulterior 5 titluri de campioni europeni si raman in istorie ca unul dintre cele mai de succes cluburi din Anglia.

Liverpool Champion league winner

2. A.C. Milan (7)

Cu un total de18 trofee internationale la activ, italienii se afla la egalitate cu Boca Juniors ca având cele mai multe din lume. A. C. Milan a jucat 11 finale de Champions League, iar de7 ori au plecat acasa cu marele trofeu. Patronul clubului este Silvio Berlusconi, iar acest lucru face din Milan unul dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume.

milan

1. Real Madrid (9)

Spaniolii se pot lauda cu nici mai mult nici mai putin de 9 cupe ale Campionilor Europeni. Clubul a castigat Champions League de cinci ori la rând între anii 1956 și 1960. Datorita acestei performante, Real a primit pentru totdeauna cupa originală și dreptul de a purta insigna de onoare a UEFA.

FIFA  l-a desemnat ca fiind „Cel mai bun club al secolului XX” după ce a câștigat un record de 31 de titluri nationale, 17 cupe ale Spaniei,  nouă cupe europene și două cupe UEFA. 

144360355_display_image

Mirica C.

Advertisements