Top Cinci trucuri anti-hapciu

  1. raceala-shutterstock-resizeSpala mainile de germeni.

Germenii rezista cam trei ore pe mana, de aceea nu uita sa le speli cat mai des si sa le usuci, pentru ca mediul umed e propice proliferarii bacteriilor. De altfel, cele mai multe raceli se iau prin atingere, nu prin aer.

2. Nu pune gura pe lactate.

Daca observi primele semne de raceala, nu manca lactate cateva zile. Un compus al laptelui determina productia de histamina, substanta care face sa-ti curga nasul sau sa-ti fie tot timpul infundat.

3. Prepara supa de pui.

Aceasta supa le face pe toate: te relaxeaza, te hraneste si te insanatoseste. Un grup de cercetatori americani a descoperit faptul ca mixul de ingrediente din supa regleaza activitatea celulelor albe, cele care se fac vinovate de productia de mucus.

4. Stai in cada.

„Fa baie in saruri de la Marea Moarta, pentru ca acestea contin minerale pe care nici un aliment nu ti le poate oferi”, spune nutritionista Paula Baillie-Hamilton. „Organismul le absoarbe in timp ce tu te relaxezi, si astfel intaresti sistemul imunitar.”

5. Miscare moderata.

30 de minute de miscare moderata stimuleaza productia de celule care au rolul de a elimina germenii si bacteriile, in timp ce 90 de minute de antrenament intens au efect invers.

Madalina C.