Top Cinci Vampiri comerciali

5. Lestat de Lincourt  (Quenn of the Damned)

4803966449_ae3fdee03f

Eroul romanelor Annei Rice, dar și al filmului Queen of the Damned (Regina blestemaților) este vampirul simbol de dinainte de Edward Cullen sau Damon Salvatore. Bad ass din cap până-n picioare, Lestat  e întruchiparea unui Dracula modern: capa neagră a înlocuit-o cu haina lungă de piele, pasiunea pentru fecioare cu cea pentru tinere sexy, castelul din munți cu penthouse-ul luxos. Și ca povestea lui să fie și mai picantă, vampirul e prins într-un triunghi amoros: iubește o rockeriță, însă e atras de puterea pe care i-o poate oferi o regină antică a vampirilor, proaspăt trezită dintr-un somn de 6.000 de ani. Asta da eternitate interesantă!

4. Eric Northman (True Blood)

eric_northman_jacket_blonde_celebrity_34353_1600x1200

Ar putea fi confundat cu un zeu de-al vikingilor, însă e un vampir. Și încă unul rău. Conduce un club de noapte, iar meniul lui cuprinde și altceva în afară de sânge artificial. Reprezintă 1,93 metri de forță, mușchi și sexualitate. Însă, ca orice vampir modern, are o slăbiciune: a lui se numește Sookie , zâna-chelneriță.

3. Damon Salvatore (The Vampire Diaries)

tvd-season-2-promo-poster-damons-feelings-textless-version

Idolul adolescentelor din întreaga lume e genul acela bun în adâncul sufletului, însă atât de rănit din  dragoste încât decide să-și reprime toate sentimentele umane. Asta însă până când o întâlnește pe Elena, sosia marii lui iubiri și, întâmplător, iubita fratelui său. Să te ții atunci ce lupte interioare se dau în interiorul lui Damon, care poate fi atât malefic, cât și sentimental, blând, dar și nemilos. Interesantă combinație, mai ales atunci când e însoțită de o privire albastră hipnotizantă, asortată la un păr negru și la un zâmbet șmecheresc.

2. Edward Cullen (Twilight Saga)

EdwardCullenHair

Vampirul care nu arde la Soare, ci strălucește e genul de băiat pe care i l-ai prezenta mamei:  are un suflet bun, e un gentleman până’n măduva oaselor, e curajos și ar face orice pentru persoana iubită. Are însă un mic defect: din când în când e tentant să-i guste sângele iubitei. Însă nici asta nu este așa de grav, întrucât Edward se stăpânește, că doar e vegetarian.

1. Dracula

princedraculawantsyou

Personajul creat de Bram Stoker, inspirat din poveștile despre domnitorul român, Vlad Țepeș, nu are nimic sexy. Ba dimpotrivă. Doarme într-un sicriu sinistru, locuiește într-un castel izolat în munți, e întruchiparea cuvântului diabolic, nu știe ce înseamnă mila sau iubirea. Cu toate acestea, e cel mai celebru vampir al tuturor timpurilor. Strălucirea lui Edward, mușchii lui Eric sau perfecțiunea trăsăturilor lui Damon nu pot concura cu celebra capă negru cu roșu a bătrânului conte.

Bonus: Elizabeth Bathory – Femeia vampir

1342965937Elizabeth-Bathory

Spre deosebire de vampirii de mai sus, roade ale ficțiunii, Elizabeth Bathory, contesa maghiară e un vampir adevărat. Nu dormea în sicrie, nu ardea la soare și nici nu avea colți, însă avea o pasiune mai puțin obișnuită pentru un om:  se hrănea cu sângele servitoarelor.   Vanitoasă și obsedată de frumusețe, dar ajunsă la 40 de ani, era atât de invidioasă pe frumusețea și tinerețea slujnicelor încât a ajuns să creadă că sângele acestora o pot menține tânără.  Conform unor surse citate de garbo.ro, contesa Bathory  le mutila și le amputa membrele servitoarelor, le tăia degetele cu foarfeca, le ungea trupurile cu miere si le expunea afară insectelor, le înfometa pana mureau, le tortura cu metale încinse, ceară topită, cuțite, cuie, ace, le punea să se dezbrace și să-și continue activititățile domestice obișnuite sub privirile bărbaților. Nu se știe cu siguranță dacă tot ceea ce spune despre ea este adevârat sau reprezintă calomnii ale istoriei, însă un sâmbure de adevăr există cu siguranță în tot ceea ce spune despre ea. Din fericire pentru noi, contesa a trăit între anii 1560 și 1614. Și nu, nu e nemuritoare.

 Ana-Maria C.

Advertisements