Top Cinci motive pentru care oamenii se despart

despartire_02326100Lucrurile nu mai merg. Simți că relația voastră se apropie de final. De ce? Care sunt motivele care te determină să pui punct? Am făcut un sondaj printre bloggerițele TopCinciBlog. Iată care sunt motivele noastre:

5.  Nu-i pasă. De ce să stai lângă un om căruia îi ești indiferent/ă? Dacă pe el/ea nu il/o interesează de relația voastră, pe tine de ce te-ar interesa? Pentru ca o relație să funcționeze este nevoie de implicare din ambele părți. Nu poți ține cu dinții de un om care vrea doar să scape de tine cât mai repede, căruia îi este egal cu zero dacă mâine e cu tine sau cu alta/altul!

4. Respectul. Este fundamental într-o relație. Respectul și încrederea constituie bazele unei povești de dragoste frumoase și armonioase. Fără respect nu se poate ajunge nici la pasiune, nici la afecțiune, nici la dragoste în adevăratul sens al cuvântului. Respectă-te suficient de mult încât să nu rămâi lângă un om care te jignește, care nu dă doi bani pe tine, care te desconsideră în fața prietenilor lui, care te rănește atât fizic, cât și sentimental.

3. Plictiseala. Nu mai aveți nimic de vorbit, nu te face să râzi, nu te mai face să simți nimic. A intervenit monotonia și el/ea se complace în situația asta. Îi zici să încercați lucruri noi, să mergeți în locuri diferite, să evadați din peisaj dar refuză constant. Plictiseala poate naște monștri iar monștrii ăștia vă pot distruge relația. Poate altcineva te va scoate din monotonie, poate altcineva te va face să râzi, poate altcineva nu te va plictisi.

2. Minciuna. Se află pe locul doi în topul realizat de noi. Te-a mințit odată, o va face din nou. Nu vorbim de minciuni mici, nevinovate, spuse pentru a ne vedea zâmbind. Chiar apreciem că nu vede că ne-am îngrășat un kg, că părul nu ne stă tocmai bine, că rochia noastră preferată este oribilă. Nu, în aceste cazuri poate să ne mintă cât vrea. Dar ce faci când îți spune că doarme și el e în club cu altele? Sau când este reținut la muncă, dar afli că era la bere cu băieții? Ai putea să treci peste minciună după minciună? Ai mai crede un cuvânt ieșit din gura lui?

1. Principalul motiv de despărțire rămâne înșelatul. Nu putem trece peste asta, oricât de mare ar fi iubirea. Încrederea ne este trădată și nu l-am mai putea privi pe omul iubit la fel ca înainte. Și cine ne garantează ca dacă am trece peste nu ne va mai înșela și a doua, și a treia, și a 10 oară?

Sursă foto: http://www.rtv.net

Catalina B.

Advertisements