Top Cinci locuri de vizitat în București

Ești student și ai venit pentru prima dată în București. Vrei să vizitezi, să cunoști orașul în care îți vei petrece anii studenției. De unde începi? Iată un top cinci al locurilor pe care nu trebuie să le ratezi:

5. Ateneul Român. Este una dintre emblemele Bucureștiului si una dintre bijuteriile arhitectonice ale tarii. Ateneul a fost construit în 1865, la initiativa unor personalitati marcante ale vieții culturale din Romania, printre care Alexandru Odobescu, Carol Rosetti, Constantin Esarcu, V.A.Urechia si Dr.N.Kretzulescu. Scopul construirii Ateneului Roman era “inzestrarea poporului cu cunostinte folositoare”.

Atat exteriorul, cat si interiorul Ateneului impresioneaza prin maretie si frumusete. Sala de spectacole are o capacitate de 600 de locuri si 52 de loje. Ceea ce impresioneaza la Ateneul Roman este fresca de 70 de metri pictată de Costin Petrescu si realizata deasupra lojilor.

300px-Ateneul_Roman

4. Biserica Stavropoleos. Se află în centrul istoric al Bucureștiului, în spatele Muzeului National de Istorie, pe strada Stavropoleos, la numarul 4. Manastirea Stavropoleos a fost intemeiata la anul 1724 de  arhimandritul grec Ioanichie, el a ridicat biserica si un han care va dainui insa doar pina la sfirsitul veacului al XIX-lea. Acum din ansamblul manastiresc fac parte biserica si incinta care imprejmuieste curtea interioara. Ea a fost construită la începutul secolului al XX-lea in stil neo-romanesc, dupa planurile arhitectului Ion Mincu. Mai multe detalii puteți gasi pe site-ul bisericii.

stravropoleos

3. Carul cu bere. Este una dintre cele mai vechi berarii ale Bucurestiului si gazduia adevarate cenacluri literare. George Cosbuc, I.L. Caragiale, Octavian Goga sau Iancu Brezeanu erau doar cativa dintre scriitorii si oamenii de cultura care frecventau acest local. Restaurantul este o legenda vie a Bucurestiului si unul dintre locurile cele mai frecventate de strainii aflati in cautarea traditionalismului romanesc. Beraria este unul dintre putinele locuri unde arhitectura aminteste celor care-i calca pragul de ce Bucurestiul a fost considerat odata Micul Paris.

Carul_cu_bere

2. Parcul Herăstrău. Este cel mai potrivit loc pentru o plimbare în aceste zile însorite de primăvară. Este cel mai mare parc al orașului. Punctele de atractie  ale parcului sunt zona Expoflora, Insula Trandafirilor, Gradina Japoneza, Aleea Cariatidelor si Statuia generalului de Gaulle. Parcul este impartit in doua zone. O zona linistita, rezervata pentru odihna si cultura si o zona destinata sportului si distractiei, cu terenuri si baze sportive, restaurante, cafenele, un parc de distractii pentru copii si cluburi nautice.

00019_h

1. Centrul Vechi. Nu te poți numi student dacă nu ai pus niciodată piciorul pe Lipscani. Este locul unde pulsa (și înca mai pulsează) inima Bucureștiului. Numele sau vine de la Lipsca (Leipzig), ce aminteste de viata comerciala extrem de dinamica a Valahiei.

Înca dinainte de nasterea oficiala a Bucurestiului, Lipscani era cea mai circulata zona a orasului. Odata cu instaurarea centrului politic si economic la Curtea Veche, in jurul acestora s-au strans numeroase bresle blanari, pantofari, caldarari, selari, bacani, după care au fost numite străzile din Centrul Vechi al Capitalei.În prezent zona este plină de terase, cluburi și cafenele înțesate cu tineri în căutare de distracție.

17_Centru_vechi_Libertatea_95b5c5b277

Sursa: http://timp-liber.acasa.ro/unde-iesim-16/top-10-locuri-de-vizitat-in-bucuresti-12382.html

Surse foto: Wikipedia.org, evz.ro, pmb.ro,

Catalina B.

Advertisements