Top Cinci cele mai scumpe transferuri din Liga I din istorie

Fotbalul a fost intotdeauna sportul in care cifrele mari de bani s-au simtit ca acasa. Romania a dat lumii cativa jucatori valorosi si foarte apreciati de strainii care au vrut cu orice pret sa-i aiba in lot. Asa ca ofertele lor n-au fost deloc modeste. Iata un Top Cinci al celor mai scumpe transferuri din liga lui Mitica:

Locul 5

Daniel-Niculae--pe-cai-mari-in-Franta

Daniel Niculae a parasit Rapidul in 2006 pentru a evolua in Franta, la AJ Auxerre. Suma care a facut realizabil transferul a fost de 3,3 milioane de euro.

Locul 4

GICA HAGI Real Madrid

Georghe Hagi a fost transferat la Real Madrid pentru 4,3 milioane de dolari in anul 1990. Suma este una uriasa pentru acea perioada, acesta fiind unul dintre cele mai importante transferuri facute vreodata de o echipa din Romania. Steaua l-a dat pe Hagi la Madrid, unde a castigat alaturi de coechipierii sai o Cupa  a Spaniei.

Locul 3

376692-ionut-mazilu

Ionut Mazilu este rapidistul care a fost cumparat de ucrainienii de la D. Dnipropetrovsk in 2008 pe o suma de 3.5 milioane de euro. Romanul a fost antrenat acolo de fostul antrenor al Stelei, Oleg Protasov.

Locul 2

radu-joc-bun-644x416

Radu Stefan a parasit Dinamo Bucuresti pentru Lazio Roma, tot in anul 2008. Transferul i-a costat pe italieni 5,4 milioane de euro

Locul 1

2638

Cel mai scump transfer din istoria Ligii I, este cel al lui Mirel Radoi de la Steaua Bucuresti la Al Hilal, in anul 2009.

                                                                                                                       Mirica C.

Advertisements