Top Cinci lucruri enervante in metrou sau “special moments”

6429742711_9296402f96_b

Mergi ocazional sau zilnic cu metroul? Ei bine, este aproape imposibil sa nu fi avut parte de “acel ceva” al mijloacelor de transport in comun. Metroul este ca o “cutie a Pandorei”. Odata ce se deschid usile, intri intr-o alta dimensiune. Aici ai parte de “senzatii tari”, dar si de foaaarte multa atentie din partea celorlalti.

Imediat, cuvintele magice “Atentie se inchid usile!” declansaza o panica… Mama, mama!

 Oricum, totul vine la pachet: ai una bucata om enervant, prea curios, certat cu apa si sapunul sau mega-grabit plus toate beneficiile unei oferte de nerefuzat.

Mai rau e dimineata cand abia faci ochi si nu iti doresti decat sa fii lasat in plata Domnului, sa fii incolor si inodor. Daca fiecare scaun din metrou ar fi dotat si cu cate o perna… atunci si mai bine ar fi. Dar nu e!

Nimeni nu are parte de tot ce isi doreste in viata. Consoleaza-te cu asta,  chiar daca in acele momente de “glorie”  esti mai interesant si mai atragator pentru toata lumea. O calatorie cu metroul te transforma in magnet de fenomene stranii. Ia-o ca pe un compliment! Esti special, my dear.

Ei na, poftim! 5 lucruri enervante de care ai parte in metrou. Aminteste-ti ca nimic nu e intamplator! 🙂

1. Ostasii mei, la lupta! Astepti metroul nerabdator. Ajunge in statie, se deschid usile si ii lasi pe ceilalti calatori sa coboare ( asa e normal, zic! ). De la teorie pana la practica e cale lunga. Tu, ca un bun samaritean, respecti regula bunului-simt.

La un moment dat, te intrebi daca nu cumva esti prea educat. De ce? Pentru ca in jurul tau incep lupte de cucerire pentru un loc liber. De multe ori devii victima colaterala. Ori esti calcat pe picioare, de parca tocmai ai fost “salutat” de o turma de tauri. Ori capeti rolul de minge de ping-pong.

Si, cand in sfarsit incerci sa pui si tu un picior in metrou, altul iti taie calea. Daca mai ai si “norocul” sa il calci pe pantoful abia lustruit… atunci sa te tii!

2. Curiozitatea care a omorat pisica. 

7902181046_0c3141cc66_cDe ce doar pisica? Ei bine, ca sa te poti bucura tu de toata atentia colegului de calatorie. La orice miscare esti urmarit de partenerul din stanga sau din dreapta. 

Scoti frumos telefonul si, cum te apuci de scris un mesaj, privirea “prietenului” iti ofera tot suportul moral in demersul tau literar. Parca fiecare cuvant in parte este urmarit de ochiul critic de alaturi.

Cum ai terminat treaba si ai pus telefonul la locul lui, ai iesit din raza de actiune a detectivului X.

3. Drept la tinta. Prinzi un loc liber in metrou si fericit te asezi pentru a te bucura de calatorie. Te mai uiti stanga-dreapta, sus-jos , mai verifici telefonul si astepti sa ajungi la destinatie. In tot acest timp, vecinul de vizavi te tinteste cu privirea.

Te uiti o data la el, te uiti de doua ori si vezi ca omul nu are nici o taina. Te admira in continuare. De rusinea lui incerci sa iti gasesti altceva de facut si te rogi sa cobori mai repede.

Asta e varianta 1. Varianta 2 este sa te uiti si tu in ochii lui pana il determini sa intoarca privirea. Orice are un sfarsit!

4. Parfumul florilor de tei. E diminieata si de-abia te cari spre metrou. O data ajuns, astepti sa vina metroul si te urci. Daca prinzi si loc, este si mai bine. In amorteala ta, deodata te loveste o mireasma de nedeslusit… “roua diminetii”.

Toate simturile iti sunt activate si somnul parca iti trece ca prin minune. Bineinteles, trebuie sa reactionezi cumva. Ori te ridici si te pierzi in negura metroului, ori incerci sa iti imaginezi ca esti intr-un magazin plin de parfumuri scumpe si rabzi pana la urmatoarea statie. Greu cu apa si sapunul… greu.8040748518_6f591e75a6_c

5. Pe aici nu se trece! Urmeza statia Universitate, cu peronul pe partea stanga.” Ok. Te ridici frumos si te pregatesti sa cobori. In fata ta, mai multe persoane asteapta acelasi lucru. Ce nu stii tu e ca nu toti au acelasi gand. Ei stau in fata usilor pe post de gatekeepers.

Astepti ca lumea sa coboare, respectuos din fire, si tot astepti. Intr-un final, cuvintele magice “Atentie se inchid usile!” te activeaza.

Iti dai seama ca omul din fata ta este asezat acolo pe post de statuie si in ultimele momente reusesti sa scapi de stransoarea usilor.

Niciodata nu stii ce iti rezerva viitorul. Data viitoare poti fi chiar tu alesul usilor de la metrou! 🙂

Va urma…

Sursa foto: flickr.com

                                                                                                                                                                           Florentina Constantin

Advertisements