Top Cinci replici memorabile din filme

În 2005, Institutul American de Film (AFI) a întocmit o listă a celor mai bune 100 de replici din filme. Juriul a fost format din 1.500 de actori, critici de film și istorici. Vă prezentăm aici primele cinci clasate. Sunt replici memorabile, din filme memorabile. E de remarcat faptul că cea mai recentă replică din primele cinci e dintr-un film realizat în 1972, iar cea mai veche (și cea mai celebră) dintr-un film lansat în 1939. Lucrurile bune nu mor și nu se uită niciodată.

1. “Frankly, my dear, I don’t give a damn.” (Rhett Butler, interpretat de Clark Gable, în Gone with the Wind, 1939)

“Sincer, draga mea, nu dau doi bani pe asta.” (Pe aripile vântului)

2. “I’m going to make him an offer he can’t refuse.”  (Don Vito Corleone, interpretat de Marlon Brando, în The Godfather, 1972)

“Îi voi face o propunere pe care nu va putea să o refuze.” (Nașul)

tumblr_m4uwmo7D3k1r9me4p

3. “You don’t understand! I coulda had class. I coulda been a contender. I could’ve been somebody, instead of a bum, which is what I am.” (Terry Malloy, interpetat de același Marlon Brando, în On the Waterfront, 1954)

“Nu înțelegi! Aș fi putut avea clasă. Aș fi putut fi un adversar. Aș fi putut fi cineva, în locul unui vagabond, așa cum sunt.”  (Pe chei)

OnTheWaterfront

4. “Toto, I’ve got a feeling we’re not in Kansas anymore.” (Dorothy Gale, interpretată de Judy Garland, în filmul, The Wizard of Oz/ Vrăjitorul din Oz, 1939)

oz70_a_crop

5. “Here’s looking at you, kid.” (Rick Blaine, interpretat de Humprey Bogart, în Casablanca, 1942)

Sursa: http://www.afi.com

Ana-Maria C.

Advertisements