Top Cinci rase de câini potrivite pentru copii

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Inteligent, loial, energic, patrupedul își găsește cu ușurință loc în orice fel de familie. Mai mult, specialiștii cred că este indicat ca într-o familie cu copii să existe un cățel, prezența acestuia fiind benefică pentru  cei mici, deoarece previne alergiile și le îmbunătățește imunitatea,  îi ajută să se dezvolte mai bine emoțional  și să fie mai sociabili. Iată care sunt cele mai indicate rase de câini pentru copii:

 

1. Labrador Retriever

cao2

       Labradorul Retriever este una dintre cele mai inteligente rase canine, având un temperament minunat și fiind extrem de grijuliu cu cei mici. Acest câine este partenerul ideal de joacă al copiilor pentru că este gentil, foarte afectuos, vioi și dornic să le facă pe plac. Singura lui problemă este că devine hiperactiv în cazul în care nu are parte de plimbări lungi.

2. Collie

stock-photo--scottish-collie-dog-isolated-on-a-white-background-8662879

         Toată lumea cunoaște această rasă drept “Lassie”. Acest câine este un companion loial, foarte blând și calm, tolerant cu copiii de toate vârstele. Este usor de îngrijit, iar blana lui trebuie să fie periată cu regularitate pentru a nu deveni aspră. În plus, Collie este ascultător și ușor de dresat.

3. Bichon Frise

stock-photo-bichon-frise-and-years-old-sitting-in-front-of-white-background-65276890

         Bichon-ul Frise este un câine de talie mică, blând și afectuos, ideal pentru copii. El  este plin de viață și îi place să se joace cu cei mici, atâta timp cât aceștia nu sunt prea duri. Cățeii din rasa Bichon au nevoie de o îngrijire regulată.

4. Dog German / Marele Danez

stock-photo-german-boxer-puppy-month-on-a-white-background-108013250

        “Gentilul gigant”, cum mai este poreclit, este grijuliu față de copii, protector și foarte loial. Însă trebuie să fie dresat pentru a nu deveni brutal sau violent. Este potrivit pentru copiii mai mari, ținând cont de mărimea și forța lui. Înfățișarea impozantă ascunde o fire prietenoasă. Dog-ul german nu trebuie supus prea des la exerciții fizice și aveți grijă atunci când este pui să nu sară de pe locuri înalte, deoarece are oasele foarte sensibile.

5. Beagle

stock-photo-sad-beagle-dog-sits-in-cage-98603588

        Beagle-ul este un câine liniștit, plăcut, plin de viață și curios. Lui îi place să se joace în aer liber; uneori poate fi un pic cam entuziast și agitat, dar este un câine foarte potrivit pentru copii, mai ales pentru cei trecuți de 4 ani, pe care îi iubește cu adevărat.

        Sursa: totuldespremame.ro

Alexandra Capotă

Advertisements