Top Cinci metode contraceptive

metode_contraceptiveConform unui studiu, 33% din totalul de sarcini din 2010 din Romania s-au finalizat cu un avort. Este una dintre cele mai mari rate de avort din Europa. Necunoasterea metodelor contraceptive sau neaplicarea lor conduc la sarcini nedorite. Mai jos am realizat un Top Cinci pe intelesul tuturor:

1. Prezervativul

Este singura metoda contraceptiva care te protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv HPV. Este cea mai des folosita metoda de contraceptie. Este elastic si rezistent.

2. Anticonceptionalele

Pilula combinata- contine cantitati mici de estrogen si progesteron. Prezinta o eficienta de 99%. Pilula se ia zilnic, timp de trei saptamani, dupa care urmeaza o saptamana de pauza, timp in care apare menstruatia. Este foarte eficienta si poate reduce fluxul si durata menstruatiilor.

3. Inelul contraceptiv

Este o metoda contraceptiva moderna si doza hormonala eliberata este mai mica decat cea continuta de pilula. Se introduce in vagin si se lasa trei saptamani. Dupa sapte zile se introduce un inel nou.

4. Plasturele

Plasturele elibereaza atat estrogen cat si progesteron. Acesta are o marime de 4 cm/4 cm si se ataseaza ca un plasture obisnuit pe pielea uscata, curata si fara pilozitati. Este usor de aplicat si trebuie inlocuit dupa sapte zile, iar dupa trei plasturi intervine o pauza de o saptamana, timp in care are loc menstruatia.

5. Injectia

Contine o doza ridicata de progestogen. Injectiile trebuie administrate de catre medic. Poti uita de contraceptie timp de trei luni. Reduce fluxul menstruatiei si se poate utiliza chiar si pe durata alaptarii.3462517489_652dcec39e

Sursa foto: http://www.flickr.com

Madalina C.

Advertisements