Top Cinci replici enervante la despărțire

       Se întâmplă deseori să fim părăsiți de cei pe care îi iubim, fără să primim o explicație reală. Ni se dau tot timpul motive prostești, care nu fac altceva decât să ne afunde într-o mare de gânduri și frustrare, care ne provoacă o suferință și mai mare…când, de fapt, ar fi mult mai simplu să ni se spună: “Nu te mai iubesc!”

stock-photo-broken-heart-23064895

       De asemenea, atunci când primim astfel de replici, ne dăm seama cât de puțin ne apreciază cei pe care noi i-am iubit și respectat. Și asta ne enervează foarte tare! Iată care sunt cele mai stupide cuvinte pe care le putem primi la despărțire:

1.”Tu meriți ceva mai bun”- Această replică s-ar traduce prin “Eu cred că merit ceva mai bun” și arată că persoana de lângă tine nu este mulțumită cu tot ceea ce-i oferi, chiar dacă tu ți-ai da și sufletul pentru ea. Pur și simplu s-a întâmplat ceva ce a făcut-o să nu mai gândească sau să nu mai simtă la fel. Cred că, în astfel de situații, ar fi mult mai ușor să se spună adevăratul motiv pentru care ar trebui să se producă despărțirea.

2.”Nu vreau să te fac să suferi”- Deși aceste cuvinte conțin, poate, o fărâmă de adevăr, ele nu constituie un motiv real de despărțire. Cum se face că până acum nu te-a făcut să suferi și, brusc, și-a dat seama că pe viitor ar putea să o facă? Ce l-ar determina/ar determina-o să te facă să suferi? Alte întrebări la care nu vei putea găsi răspuns dacă nu ți se va spune motivul real..

3.”Mai bine să fim doar prieteni”- Aceasta este o replică pe cât de enervantă, pe atât de imposibil de realizat. Cum să fii prieten cu o persoană pe care o iubești? Cum să fii prieten cu o persoană cu care ai împărțit patul? Cum să stai și să o asculți povestind despre noua relație? Probabil se așteaptă să-i dai și sfaturi în legătură cu asta…nu! Clar nu va funcționa niciodată, așa că renunțați la această replică și spuneți ce aveți pe suflet, sincer, fără ocolișuri!

4.”Am nevoie de spațiu, trebuie să luăm o pauză”– Nici acesta nu poate reprezenta un motiv real de despărțire. Cum se face că, până acum, era fericit/ă să împartă fiecare moment cu tine, iar acum vrea spațiu?! Este clar că ceva s-a întâmplat, că a întâlnit pe altcineva și nu se mai simte bine în compania ta.

5.”Te iubesc, dar nu am ce să-ți ofer”-Altă replică fără sens! Dacă tu l-ai ales/ai ales-o e clar că ești mulțumit cu ceea ce îți oferă. În plus, într-o relație nu trebuie să ofere doar unul, ci amândoi…așa că, dacă vreți mai mult, munciți împreună! Eu cred că nu poți să renunți la persoana pe care o iubești, doar pentru că tu crezi că nu ai ce să îi oferi. Dacă ea e fericită alături de tine, înseamnă că îi dai ceea ce are nevoie! Așadar, nici acesta nu poate fi un motiv de despărțire…și cel mai bine este să spuneți adevărul!

Alexandra Capotă

Advertisements