Top Cinci alimente nocive pentru piele

Pe langa produsele cosmetice de ingrijire, iti poti proteja pielea si printr-o alimentatie benefica. Unele mancaruri si bauturi au un efect negativ asupra pielii. Noi îți spunem ce alimente trebuie să eviți pentru o piele care strălucește de sănătate:

5. Cafeina. Consumată regulat aceasta iti deshidrateaza pielea si accelereaza procesul de imbatranire. Poti ingera aceasta substanta si fara sa fii constient: cafeina este prezenta si in ceaiurile negre, energizante sau alte sucuri – citeste eticheta!

4. Sarea. Pe langa faptul ca excesul de sare nu este bun pentru inima, poate favoriza si acneea. In plus, iti umfla fata din cauza retentiei de apa in tesuturi – deloc estetic!

3. Zahărul. Orice exces are urmari negative. Pielea devine fadă și face mai ușor riduri din cauză că zahărul distruge colagenul si elastina care confera stralucirea si elasticitatea tenului tau. Poti folosi in schimb miere naturala.

zahar-cubic-alb

sursa: http://www.stoptoxicsugar.com

2. Lactatele. Produsele pe baza de lapte sunt bune doar atunci când sunt naturale, de la țară. Cele din comerț conțin hormonii de creștere administrați vitelor. Aceștia ajung în corpul tău și pot provoca acnee.

lactate-lapte-branza

sursa: oregonstate.edu

1. Carnea procesata. Conține conservanți și multă sare, care fac pielea să-și piardă din strălucire. Evită consumul de mezeluri, bacon sau cârnați. Pe lângă efectul asupra pielii, cărnurile procesate conțin nitrați care pot cauza cancer.

carne-procesata-mezeluri

 

sursa: http://www.oneresult.com

Catalina B.

Advertisements