Top Cinci moduri de a face economie de benzina

benzina Iata cateva trucuri prezentate de askmen.ro care sa te ajute sa pastrezi mai mult timp benzina in rezervor, fara sa renunti la drumurile cu masina:

1. Mergi mai incet

Daca nu ai mai calca acceleratia cu atata patos, masina ta ar consuma mai putina benzina. Incearca sa pastrezi viteza legala pentru cateva zile, pentru ca vei face economie de benzinasi vei vedea ca drumul cu masina nu va dura chiar asa de mult cum ai preconizat.

2. Verifica presiunea cauciucurilor

Cauciucurile dezumflate reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze ale consumului ridicat de benzina. Cauciucurile pierd aer din cauza trecerii timpului si a temperaturii, iar cele dezumflate solicita mai mult masina, ceea ce inseamna ca aceasta consuma mai multa benzina.
Verfica presiunea in cauciucuri macar o data pe luna. Fa acest lucru cand sunt reci, deoarece cand ai mers mult, urca si temperatura in cauciucuri si presiunea odata cu ea, ceea ce iti poate da falsa impresie ca sunt umflate.

3. Verifica filtrele de aer

Filtrele de aer murdare restrictioneaza aerisirea motorului, ceea ce va duce la scaderea performantelor masinii si cresterea consumului de benzina. Filrtele de aer sunt usor de verificat si schimbat. Nu trebuie decat scoase si privite in lumina soarelui. Daca nu se vede nimic prin ele, ai nevoie de unele noi.

4. Tine randul cu tirurile

Ai observat vreodata manevrele unui sofer de tir in conditii grele de trafic? Acesta conduce cu viteza constanta, fara accelerari sau frane lipsite de sens, care ajuta enorm la economia de benzina. O masina va consuma mai multa benzina cu manevre de franare, oprire, pornire si accelerare, decat daca va mentine o viteza mica si constanta.

5. Prefera aerul curat, in locul celui conditionat

Ia in considerarea oprirea aerului conditionat si deschiderea geamurilor, care sa faciliteze aerisirea naturala a masinii. La viteze mici, oprirea aerului conditionat este o modalitate de a faceeconomie la benzina fara sa suferi de caldura. Cand esti pe autostrada si ai viteza mare, aerul conditionat este mai eficient decat deschiderea geamurilor care ar putea pune rezistenta pe masina.

Catalina B.

Advertisements