Top Cinci motive să gândești pozitiv atunci când ți-e greu

     hands_mixed4  Cu toții avem perioade dificile, când simțim că pământul ne fuge de sub picioare și nimeni și nimic nu ne poate salva. Dar nu trebuie sa ne dăm bătuți! Nu trebuie să fim pesimiști, orice problemă are o rezolvare! Iar atitudinea contează foarte mult atunci când suntem la ananghie. Haideți să vedem întotdeauna partea plină a paharului! Trebuie să gândim pozitiv și să realizăm că, deși trecem printr-un moment greu, sunt multe alte lucruri de care ne putem bucura. Am realizat un top al motivelor pentru care nu trebuie să cedăm în fața problemelor și sper să reflectați asupra acestor aspecte! 😉

1. Ești sănătos!

        Tu ai ceva ce alții ar da orice să aibă: SĂNĂTATE! Auzim zilnic spunându-se: “Sănătoși să fim că, în rest, le facem pe toate!”…și așa și este. Atunci când vă este greu, gândiți-vă că în lumea asta sunt oameni care se luptă cu boli cumplite și care nu se dau bătuți și zâmbesc în continuare, deși aparent nu au niciun motiv s-o facă. Vă dau un singur exemplu: Mihai Neșu. Omul acesta a trecut prin atâtea, a văzut cum cariera și visul său se duc pe apa sâmbetei, s-a luptat și se luptă în continuare cu problemele de sănătate. I-a fost foarte greu, dar nu s-a dat bătut și încearcă să se bucure de viață așa cum este ea. În plus, face lucruri minunate și, prin intermediul fundației sale, ajută oameni cu dizabilități. Asta zic și eu lecție de viață! Tot respectul pentru acest om! E incredibil câtă voință are și cât de mult iubește viața!!! Și cred că așa ar trebui să facem cu toții..

2. Ai o singură viață și trebuie să te bucuri de ea!

        În momentele grele avem tendința să ne gândim la tot ce e mai rău…ajungem chiar să ne întrebăm dacă nu e mai ușor să dispărem, pur și simplu, de pe acest pământ. Nu, nu e! Avem o singura viață, o singură șansă…și trebuie să profităm de ea din plin! Trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă și să ne acceptăm soarta așa cum este ea, cu bune și cu rele. Nimeni nu are o existență lipsită de griji și probleme, dar cu toții avem O VIAȚĂ! De fiecare dată când simțiți că nu mai puteți și aveți gânduri negre, nu uitați un lucru: alții și-ar dori să aibă viața voastră…sau măcar o șansă la viață. Și, din păcate, nu o au, pentru că destinul lor este curmat mult prea devreme. Iubiți viața și bucurați-vă de ea! Cu siguranță și ea vă va răspunde cu aceeași monedă și vă va răsplăti din plin pentru cât ați pătimit..

3. Ai o familie și prieteni, care te iubesc și îți sunt aproape!

        Nu toată lumea se bucură de acest privilegiu. Sunt persoane care nu au o familie…sau nu mai au una. Sunt persoane care nu au nici măcar un prieten care să le dea un sfat sau să le ofere un umăr pe care să plângă. Sunt persoane care nu primesc sprijin din partea nimănui. Și totuși, își acceptă viața și găsesc puterea să zâmbească. Învățați să prețuiți ceea ce aveți sau ceea ce v-a mai rămas! Învățați să oferiți iubire, și veți fi iubiți; să ajutați, și veți fi ajutați; fiți buni și viața vă va răsplăti! Ori de câte ori aveți probleme, gândiți-vă că aveți lângă voi oameni dragi, care vă oferă ajutor necondiționat și că împreună puteți trece peste orice!

4. Totul se întâmplă cu un motiv!

        Se zice că Dumnezeu nu îți dă mai mult decât poți duce și că nimic nu e întâmplător în viața asta. Nu cădeți pradă deznădejdii și nu vă umpleți sufletul cu frustrare și amărăciune…cu siguranță vor veni și zile mai bune! Greutățile de azi sunt doar niște probe la care ne supune viața cu scopul de a ne întări, de a ne face mai puternici. Suferința și stresul de azi vor fi compensate, într-o bună zi, cu multă liniște și fericire…asta pentru cei care merită, bineînțeles. Pentru că e inutil, cred, să mai spun că întotdeauna culegem ceea ce am semănat. Nu vă pierdeți speranța! Cândva veți primi răspunsuri la toate întrebările pe care vi le-ați pus și veți realiza care a fost scopul pentru care ați fost puși la asemenea încercări! Capul sus!

5. Zâmbește, putea fi mai rău!

        Acest ultim punct le înglobează pe toate celelalte! Bucurați-vă de fiecare clipă, chiar și de momentele critice, pentru că nu se știe niciodată ce vă va aduce ziua de mâine! Mulțumiți-vă că aveți un acoperiș deasupra capului, că aveți ce pune pe masă, lucruri pe care alții nu le au. Învățați să-i prețuiți pe cei de lângă voi, pentru că îi puteți pierde oricând! Învățați să vă bucurați de lucruri mărunte, pentru că acestea ne aduc cele mai mari satisfacții…și chiar acestea vor pieri într-o zi. Încercați să aveți grijă de voi, de sănătatea voastră, pentru că acesta este cel mai important lucru în viață. Profitați de fiecare moment și gândiți pozitiv! Fie că este ușoară, fie că este grea, avem o singură viață și trebuie să o trăim! Carpe diem!!!

Alexandra Capotă

Advertisements