Top cinci cei mai buni fotbalisti din lume by Paul Papp

2010:  C.F.R. Cluj joaca finala Cupei Romaniei impotriva Vasluiului. Castiga, insa cel mai bun jucator al finalei este al vasluienilor, adica Paul Papp. Evolutia buna de la F.C. Vaslui l-a trimis in Italia, la Cheivo Verona sa se lupte cu granzii Milanului sau ai lui Juve. Din 2011 evolueaza si la echipa de seniori a nationalei, dupa 2 ani de juniorat.

paul-papp300

Desi joaca de un an in Italia, in unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, este de parere ca cei mai buni fotbalisti evolueaza in Primera Division. Favoritul lui este castigatorul ultimelor patru Baloane de Aur, Lionel Messi. Extraterestrul care a uimit toata planeta cu executiile sale fabuloase, nu l-a lasat indiferent nici pe romanul nostru. Paul il considera cel mai bun jucator din lume la ora actuala. Urmatorul favorit in topul fundasului se afla chiar rivalul lui  Messi, portughezul Cristiano Ronaldo. Vreti sa stiti care mai sunt favoritii sai? Cititi in continuare topul realizat de Paul pentru Top Cinci Blog:

Locul 1: Lionel Messi (F.C.  Barcelona)

lionel-messi-2011-2-5-18-11-2

Insusi Diego Maradona l-a numit succesorul lui. Si sansele sunt destul de mari tinand cont ca a castigat anul acesta pentru a patra oara Balonul de Aur, depasind astfel performanta presedintelui UEFA, Michel Platini (3 reusite).

Locul 2: Cristiano Ronaldo ( Real Madrid)

cristiano-ronaldo-567-new-look-style-and-haircut-in-barcelona-vs-real-madrid-for-la-liga-2012-2013-with-a-v-letter-above-his-ear

Detine recordul celei mai scumpe sume pentru un transfer din istoria fotbalului ( 96 de milioane de euro, de la Manchester United la Real Madrid). Detine recordul de a fi marcat in 6 partide consecutive impotriva rivalei Barcelona si are un total de 311 goluri in cei aproape 11 ani de cariera in fotbalul mare.

Locul 3: Andres Iniesta ( F.C. Barcelona)

iniesta

A fost unul dintre favoritii castigarii Balonului de Aur pe anul 2012. Trofeul a mers insa, la coechipierul sau, argentinianul Messi. In 2012 a fost numit „Cel Mai Bun Jucator al Turneului” la Campionatul European de Fotbal și „Fotbalistul European al Anului”.

Locul 4: Mirko Vucinic ( Juventus Torino)

Mirko+Vucinic+Roma+v+Catania+Calcio+Serie+w4Bbb21haN4l

Dupa cinci ani in care a jucat pentru A.S. Roma, Mirko Vucinic a fost cumparat de Juventus pentru 15 milioane de euro. La nici o luna dupa venirea la Juve, marcheaza impotriva lui Milan. Si de atunci Vucinic a devenit cosmarur celor de la A.C. Milan. In ianuarie a.c. le da gol in minutul 96 si o duce pe Juventus in semifinalele Cupei Italiei.

Locul 5: Sergio Kun Aguero ( Manchester City)

imagessds

Atletico l-a luat de la Independiente in 2006 pentru 26 de milioane de euro. La echipa madrilena a marcat 101 goluri. Manchester United l-a vrut si l-a si cumparat in 2011. In 2012 a fost declarat de catre fani “Jucatorul anului” al Manchester-ului.

                                                                                                                        Mirica C.

Advertisements