Top Cinci trucuri care te ajuta sa scoti petele din haine

haine-murdareAi varsat vin rosu pe bluza ta preferata? Te-ai apucat sa gatesti si uleiul a inceput sa sara si a stropit tot ce i-a iesit in cale, inclusiv hainele tale? Aveai pofta de ciocolata si nu stii cum a ajuns o bucatica pe pantalonii tai albi? Nu te speria, orice fel de pata poate fi inlaturata. Iata cum:

5. Zeama de lamaie si putina apa. Aceasta formula magica te scapa de petele de iarba de pe imbracaminte. Solutia obtinuta se lasa sa actioneze cam un sfert de ora pe pata, apoi se spala cu apa si detergent. Zeama de lamaie te scapa si de petele de rugina. Aplica direct pe pata,  pune fierul de calcat in zona cu probleme pentru cateva secunde si baga haina la spalat.

4. Pudra de talc. Presar-o peste petele de ulei, asteapta cateva minute, perie pudra care a absorbit uleiul si baga haina la spalat. Pata va disparea ca prin minune!

3. Vin alb. Da, ati citit bine. Vinul alb scoate petele de vin rosu. Cine ar fi crezut? Petele vor disparea dupa spalare.

2. Apa sarata. Asa scapi de petele de ciocolata. Curata ciocolata de pe material si toarna apa rece si sarata. Uite asa ai mai scapat de o pata!

1. Amoniac diluat si sare de bucatarie. Asa scapi de petele de mucegai de pe haine. De petele de mucegai poti sa scapi si cu o solutie formata din apa oxigenata si putin otet.

Catalina B.

Advertisements