Top Cinci remedii antimătreață

       Cu toții ne dorim să avem un păr frumos și sănătos și folosim tot felul de produse care să-i confere hidratare, strălucire, volum etc. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi ne confruntăm adesea cu cea mai cunoscută problemă a podoabei capilare, mătreața. Aceasta nu numai că este inestetică, dar provoacă și mâncărimi la nivelul scalpului și, implicit, disconfort și stări de iritare. Iată câteva remedii, simple și necostisitoare, împotriva acestei afecțiuni:

_MG_58271. Lămâia sau oțetul- acestea sunt, probabil, cele mai cunoscute. Puteți să adăugați oțet/lămâie în apa cu care vă clătiți părul sau să faceți un amestec din două linguri de oțet/lămâie și câteva linguri de apă, pe care să îl aplicați pe pielea capului înainte de culcare. Părul va fi înfășurat într-un prosop.

2. Aspirina- în cazul în care nu știați, aceasta reprezintă un tratament eficient împotriva mătreții. Adăugați două pastile de aspirină, pisate,  în cantitatea obișnuită de șampon pentru o spălare. Lăsați amestecul să acționeze 2-3 minute, eventual masați ușor, fără a zgâria pielea cu unghiile, după care limpeziți.

3. Bicarbonatul de sodiu este un foarte bun remediu antifungic. Puneţi o lingură cu bicarbonat la rădăcina părului, masați bine și apoi clătiți. Puteți folosi acest leac la fiecare spălare, iar după ce şi-a făcut efectul, răriţi utilizarea lui la două-trei ori pe lună.

4. Uleiul de măsline sau de ricin- acestea vă hidratează scalpul, ajutându-vă să scăpați de mătreață. Masați-vă scalpul cu un tampon îmbibat în ulei de măsline/ricin și lăsați să acționeze aproximativ o jumătate de oră, după care spălați-vă părul cu un șampon obișnuit.

5. Infuzia de urzici- este un alt tratament hrănitor, care înlătură mătreața. Puneți într-un litru de apă fierbinte un pumn de urzici uscate sau, dacă aveți urzici proaspete, lăsați-le să fiarbă 5 minute. Adăugați zeama de la o jumătate de lămâie, apoi clătiți părul, după spălare, cu această infuzie.

Surse:

http://www.kudika.ro

http://www.garbo.ro

http://www.one.ro

Alexandra Capotă

Advertisements