Top Cinci beneficii ale consumului de fructe Goji

4125469165_010d132a60_z

Goji, mai mult sau mai putin cunoscute, sunt o adevarata mina de aur pentru sanatatea noastra. Originare din Tibet, acestea  au o culoare roşie, sunt mici si, la prima vedere, nu par deloc interesante.

Goji este al doilea in lume in ceea ce priveste continutul de vitamina C, contine mai mult beta caroten ca morcovii si mai mult fier decat o friptura, dar este bogat in vitamina B si altele.

Este cel mai eficient antioxidant – consumul a numai 20 grame de goji asigura necesarul zilnic de antioxidanti.

Iata 5 beneficii ale consumului de fructe Goji:

1. Creste energia si rezistenta organismului – considerat a fi un adaptogen de prima mana, goji creste toleranta la efort, rezistenta si anduranta. Ajuta la eliminarea oboselii, mai ales la covalescenti.

2. Intareste inima – goji contine ciperona, substanta benefica pentru inima si pentru tensiunea arteriala. De asemeneea, antocianinele sale ajuta la mentinerea fortei si integritatii arterelor coronare.

3. Reduce efectul toxic al chimioterapiei si radioterapiei.

4. Te ajuta sa slabesti – polizaharidele din goji reduc greutatea corpului, imbuntatind transformarea alimentelor mai mult in energie si mai putin in grasime.

5. Te ajuta sa renunti la fumat.

Goji poate intra in categoria elementelor care asigura un sevraj bland fara nicotina. De fapt, goji are o putere de curatare de o eficacitate de necontestat. El este celebru pentru ca poate elimina progresiv metalele grele din corp.

Nicotina nu prezinta nicio rezistenta la goji. De asemenea, este demonstrat ca antioxidantii au un efect important asupra sanatatii plamanilor. Astfel, goji este eficient in procesul debarasarii corpului de deseurile acumulate de tigari, inclusiv nicotina, si, cu aceasta ocazie, diminueaza dependenta de fumat. 

In Romania le gasim sub forma de fructe deshidratate, nectar, capsule, ceai sau pudra. Preţul lor variaza de la 9-12 lei pentru 100 de grame. Poti sa le comanzi in diverse magazine online sau sa le cumperi din orice plafar sau supermarket. 

TopcCinciBlog va recomanda consumul de Goji!

Florentina Constantin

Surse: desprespa.ro; eva.ro; goji.ro

Sursa foto: flickr.ro

 

Advertisements