Top Cinci animale bizare

Cand spui “animal”, cel mai adesea te gandesti la animalute de companie precum pisici sau caini. Sau cele pe care le vezi la zoo; animale de ferma, animale care traiesc in jungla etc…

Insa natura este inca un mister pentru noi. Nu i-am descoperit toate secretele si nici nu sunt sanse mari sa facem asta curand. Sunt animale pe care nu am fi reusit sa ni le imaginam nici in cele mai fantastice vise. Iata mai jos un top al celor mai bizare animale din lume:

Locul 5: Caracatita Dumbo 

caracatita_dumbo

Traieste in oceane la adancimi de aproximativ 4000 de metri. Este numita si “caracatita fantoma” deoarece este vazuta foarte rar.

Locul 4: Iepurele de Angora

angora-englez

Daca acum cateva zeci de ani era crescut doar pentru blana sa lunga si pufoasa din care se confectionau haine si paturi, acum a devenit un animal de companie. Iepurele de Angora este insa un iepuras pretentios. Trebuie pieptanat zilnic, spalat des si tuns dupa fiecare 3 luni.

Locul 3: Cartita cu nas stelat

Cartita

Aceasta denumire i-a fost data datorita celor 22 de tentacule roz asezate in jurul nasului. Dintre toate mamiferele, acest animal aproape orb are cea mai mare densitate de terminatii nervoase, adica peste 100 de mii pe centimetru patrat.

Locul 2:  Aye-aye

ayeaye

Traieste in Madagascar si multi il considera ca fiind un animal demonic si aducator de ghinion. Cantareste peste 2 kg si este inrudit cu … cimpanzeii. Locuitorii Malaeziei credeau ca Aye-aye este un simbol al mortii. In prezent este pe cale de disparitie.

Locul 1: Pestele Blob

blobfish

Este considerat cel mai trist peste din lume, datorita infatisarii sale de om suparat. Si are motive intemeiate sa fie trist: specia lui este pe cale de disparitie deoarece locuieste intr-un habitat de pesti comestibili.

                                                                                                                               Mirica C.

Advertisements