Top Cinci preparate tradiţionale pe masa de Crăciun a românilor

Image

În fiecare an, de Crăciun, românii umplu mesele din belşug cu numeroase preparate de sărbătoare. Dacă ai impresia că farfuria unui compatriot va arăta ca cele din marile resturante – o porţie parcă masurată cu centimetrul  –  ei bine te înşeli. Chiar dacă economiile românilor nu sunt tocmai de lăudat, de Crăciun, fiecare familie se pregăteşte cu cele mai gustoase bunătăţi traditionale.

Iată un top al celor mai iubite preparate ce se regăsesc pe masa de Crăciun a românilor:

1. Sarmale

2. Piftie

3. Salată de boeuf

4. Cozonac

5. Tobă

De asemenea, în Moldova, topul arată puţin diferit. Alina, colega mea de birou, mi-a oferit unul delicios… parcă şi vedea toate bunătăţile întinse pe masa de Crăciun, gata-gata să se înfrupte din ele. Iată cum arată un deliciu culinar de Sărbători pentru ea:

1. Fleicuţe şi ficăţei la grătar – fleicuţele sunt felii din muşchiul de porc, la grătar

2. Piftie

3. Sarmale sau borşul de casă cu tăiţei făcuţi în casă, zarzavat, pui

4 Cozonac

5. Tobă

Voi cum vă pregătiţi de Sărbători sau care sunt bunătăţile tradiţionale ce nu lipsesc niciodată din meniul special de Crăciun?

😀  By the way, dacă sunteţi posesorii unor reţete super-gustoase, cum numai în zonele cu tradiţie se pregătesc, aici suntem. Aşteptăm sugestiile voastre pentru un viitor top. De aemenea, vom menţiona în dreptul fiecărei reţete numele persoanei respective.

Spor la treabă! 😉

Florentina Constantin

Sursa foto: trilulilu.ro

Advertisements