Top cinci sfaturi pentru a trece mai ușor peste o despărțire

walking_alone_by_nikgraphic-d4qhgo1

Te-a părăsit el și ai rămas cu întrebări fără răspuns? Ai pus tu capăt unei relații care nu mai ducea nicăieri, dar îți dorești ca lucrurile să fii fost altfel? Știu cum te simți. Ești debusolată, încerci să fii puternică, dar nu îți găsești locul, nimic nu te poate face să zâmbești și te gândești toată ziua la el. Oare ce face? Oare te-a uitat? Oare e cu altcineva?

Am un sfat pentru tine: o relație în care doar tu iubești, nu e o relație în care să îți dorești să fii. Nu pot să îți promit că sfaturile mele te vor ajuta să îl uiți, nici nu garantez că te vor face să te simți mai bine, dar sunt sigură că îți vor fi de folos.

5. Plângi. Plângi până nu mai poți. Ți s-a zis ca femeile puternice nu plâng? Nu e adevărat. O femeie puternica plânge, își șterge lacrimile și merge mai departe. Ai nevoie să te descarci, nu ești un om slab, ești un om care a iubit și care a fost dezamăgit, rănit. Nu poți ține toată durerea asta în tine, până la urma tot va răbufni. Plângi, draga mea, dar asigură-te că nu îi vei mai oferi celui care te-a rănit șansa de a-ți face rău din nou.

4. Acum că am terminat cu lacrimile, să mai râdem puțin. Uită-te la comedii, citește bancuri, stai cu oamenii ăia care au un râs molipsitor și un optimism debordant. Orice ai face, nu asculta muzică tristă, nu te uita la drame, nu te gândi mereu la cât de nefericită ești, pentru că îți vei da seama în cele din urmă că tot răul e spre bine.

3. Distreaza-te. Știu că primul lucru care îți vine în cap e să te îngropi în muncă, să fii tot timpul ocupată ca să nu ai timp să te gândești la el. Nu e asta soluția. La sfârșitul zilei vei fi și obosită, și cu mintea la cum era relația ta când totul era bine. Ia-ți prietenele și distrează-te. Fă lucruri nesăbuite, fii zăpăcită și imatură, gândește-te la tine, nu la ceilalți. Să nu cumva să te închizi în casă și să plângi, că am trecut de etapa aia. 🙂

2. Pune-te pe tine pe primul loc. Ai cam uitat să faci asta. Ai luptat pentru relația voastră, te-ai gândit la voi mai mult decât la tine și uite unde a dus asta. Nu, draga mea, să nu mai repeți greșeala asta. Tu ești cea mai importantă, fă lucruri care îți plac, fă-ți planuri de viitor, dar fă și lucruri spontane. Încearcă-ți limitele, fă lucruri de care nu te credeai nici tu în stare. O să fii atât de mândră de tine încât nici nu îți vei mai aduce aminte de dezamăgirea pe care ți-a provocat-o el.

1. Ascultă bine: nu îl căuta. Orice ai face, nu încerca să vorbești cu el. Dacă vrea să facă parte din viața ta, dacă îi pare rău, atunci te va căuta el. Știu că ai întrebări, știu că habar nu ai cum s-a ajuns aici, știu că vrei să-i strigi în față toate minciunile, știu că te simți trădată și știu că doare îngrozitor de rău. Dar de data asta fii puternică, fii tare, nu te lăsa călcată în picioare. Nu te simți vinovată, nu crede că dacă îl cauți tu se va schimba ceva. Nu, dacă te iubea, nu se ajungea aici!

Știu că e ușor de scris și de citit, dar mai știu și că unele sfaturi sunt greu de ascultat. Cu toate astea, ascultă-le și încearcă să îți vezi mai departe de viața ta, fără el în ea. Nu trăi așteptându-l, nu te gândi la consecințe acțiunilor tale, nu rememora fiecare clipă frumoasă petrecută cu el. Așteaptă ca timpul să transforme acele momente în amintiri care nu mai dor și doar atunci reamintește-ți-le.

Nu uita că singurătate în doi e cea mai dureroasă singurătate și nu regreta că ai ales să pui punct unui drum care oricum s-ar fi înfundat. Să fii fericită! 🙂

Cătălina Burlan

Advertisements