Top cinci lucruri pe care TREBUIE să le faci în sesiune

5876232834_8e95359094_bSesiunea e perioada în care fiecare student își scoate la iveală cele mai ascunse talente, descoperă că îi place să spele, să gătească, să ajute pe toată lumea și are chef de orice altceva în afară de învățat.

În sesiune trebuie să… înveți, normal, dar câți dintre noi facem asta? Și parcă tot în noaptea de dinainte de examen inveti cel mai bine, nu?

Ce poți face când nu înveți?

5. Dormi. Gata, nu mai trebuie să te trezești devreme ca să te duci la facultate. Poți să dormi și până la prânz, dacă vrei. Ai totuși grijă să îți oprești telefonul. Nu știi niciodată cine ar avea nevoie de cunoștiințele tale profunde în matematica, fizică și chimie.

4. Știm că îți place să înveți să… gătești. În sesiune te transformi într-un adevărat Masterchef. Gata cu omleta și cartofii prăjiți, avansezi la paste, ciorbe și tot felul de mâncăruri cât mai elaborate. Doar ai destul timp liber la dispoziție, mai e o zi până la examen. 😀

3. Eu știu că tu nu ai vrea, dar cineva trebuie să facă și curățenie. Asta e, ce vină ai tu că s-au strâns toate în sesiune? Ai și haine de spălat, apoi trebuie să le calci, să le aranjezi pe culori, pe tipuri de materiale. Parcă nici geamurile nu sunt curate, trebuie să ștergi și pe jos, ce sa mai… o groază de treabă!

2. Știu că îți plac serialele, dar parcă în sesiune sunt mai interesante. Episoadele noi sunt mai bune, mai misterioase și doar nu vrei să rămâi în urmă cu firul acțiunii. Ba, mai mult, ți-a zis și o prietenă că se uită la un serial bun și te-ai simțit prost că tu nu știi de el. Lasă, că recuperezi acum. Te uiți la două sezoane în două zile și poimâine te duci și la examen. Cine a zis că nu ai timp? 😀

5. Ca să dormi mult, trebuie să adormi târziu. Și nu stă nimeni noaptea să învețe… Ce să faci? Doar știi că toată lumea se duce în club. Cum să ratezi tu așa ocazie? În sesiune e cea mai bună atmosferă, e distracție, ce să mai… Și nu te simți vinovat deloc, că doar nu te duci singur, îi vezi și pe colegii tăi împrăștiați prin zonă. Poate repetați ieșeala și la toamnă.

Eu sper să fiți cât mai creativi și să aveți baftă la examene! Nu uitați de Cola, cafea și energizante! 😀

Cătălina Burlan

Advertisements